SHERBESA E ADHURIMIT

09/22/2019

I. Të besuarit në mish: fitim apo humbje? 7,8

ritet fetare                     traditat             pozita fetare
kombësia                                                sinqeriteti/zelli...

08/11/2019

A. Cilat janë motivimet për unitetin shpirtëror? (vargu 1)
     Së pari:       nëse (ka) ndonjë inkurajim në Krishtin
     Së dyti:       nëse (ka) ndonjë ngushëllim të dashurisë
     Së treti:       nëse (ka) ndonjë ba...

07/14/2019

I. Kërkesa e lutjes: 
         - rritja e tyre në dashuri dhe dallim
II. Rezultati i rritjes: 
         - jetë plot me frytin e drejtësisë
III. Qëllimi i jetës plot me frytin e drejtësisë:
         - lavdia e Perëndisë...

03/10/2019

1. Çfarë është lutja?
    a. Lutja është një punë dhe një disiplinë.
    b. Lutja është bisedim me Perëndinë.
    c. Lutja është adhurim, rrëfim, falenderim dhe kërkesë.

2. Çfarë kërkon Perëndia prej nesh në lutje?
    a. Lutja kërkon hir - “Perëndia kërk...

03/03/2019

1. Çfarë është lutja?
    a. Lutja është një punë dhe një disiplinë.
    b. Lutja është bisedim me Perëndinë.
    c. Lutja është adhurim, rrëfim, falenderim dhe kërkesë.

2. Çfarë kërkon Perëndia prej nesh në lutje?
    a. Lutja kërkon hir - “Perëndia kërk...

12/09/2018

Cilët janë dëshmitarët dhe pse janë të pazakontë?
Cili është lajmi dhe pse është i jashtëzakonshëm?

08/12/2018

I. Një vëzhgim tronditës nga ana e predikuesit! (7:15)
II. Këshilla e predikuesit, lidhur me vëzhgimin e tij. (7:16-18)
III. Këshilla e predikuesit, lidhur me urtësinë. (7:19-22)
IV. Kërkimi i predikuesit dhe përfundimi i tij. (7:23-29)

Përfundimi i predikuesit:

Perëndia...

07/29/2018

Mos dëshiro pasuritë, por shijo dhuratat qё Perёndia tё jep çdo ditё! 

I. Ata që dëshirojnë pasuri, nuk do të kënaqen! (5:8-12; 6:7-9)
II. Është një e keqe kur dikush nuk e gëzon jetën! (5:13-17; 6:1-2)
III. Shijo dhuratat që Perëndia të jep çdo ditë! (5:18-20)

08/27/2017

Cila duhet të jetë përgjigja e një të krishteri, ndaj një eprori të padrejtë?
1 Pjetrit 2:18-23

Çfarë është autoriteti dhe kush e jep atë?

Cila duhet të jetë përgjigja e një të krishteri, ndaj një eprori të padrejtë?
“Ju, shërbëtorë, nënshtrojuni në cdo druajtje zotë...

07/16/2017

Çfarë do të thotë të jesh i krishterë, që punon në një punë? 

Të ndjekësh Jezusin, do të thotë që Ai të ndryshon mënyrën se si ti, e shikon punën.

Si të krishterë, Ungjilli është historia që ne tregojmë!

“Ungjilli është historia që duhet t’i japë formë gjithçkaje që...

Please reload

Arkiva
Please reload

çdo të diel
ora 10:30

  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.