15 Nëntor 2015

November 15, 2015

 Komunikimi qe i pelqen dhe e kenaq Perendine.

I.    Pse është komunikimi jetësor? 
A.    Komunikimi është jetësor për shkak se kush jemi (Efes. 4:1-16)
B.    Komunikimi është jetësor për shkak se çfarë ishim (Efes. 4:17-19)
C.    Komunikimi është jetësor për shkak se kush është Krishti (Efes 4:20-24)

II.    Si duhet të komunikojmë?
Katër rregullat e komunikimit ...
A.    Rregulli #1: Ji i ndershëm (25)
1. Ta mbash përbrenda është mëkat
2. Të shpërthesh në zemërim është mëkat 
B.    Rregulli #2: Përditësoju (26-27)
1. Merru sot me problemet e të sotmes 
2. Merru me problemet e të sotmes sipas mënyrës së Zotit
C.    Rregulli # 3 Sulmo problemet, jo njerëzit (29-30). 
1. Duhet të evitoj fjalët që godasin 
2. Duhet të përdor fjalë që ndërtojnë. 
D.    Rregulli #4: Vepro, mos kundërvepro (31-32)
1. Ne duhet të heqim 6 kundërveprime (31). 
•    Hidhësia
•    Inat 
•    Zemërim
•    E bërtitur 
•    Sharje 
•    Mbrapshti 
2. Ne duhet të veshim tre veprime (32) 
•    Ji i mire 
•    Ji i mëshirshëm 
•    Ji falës (fal)

 

 

Please reload

Lista e Predikimeve

Please reload

Arkiva

Please reload

Kërkoni sipas tag-ut

Please reload

  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.