Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

15 Nëntor 2015


Komunikimi qe i pelqen dhe e kenaq Perendine.

I. Pse është komunikimi jetësor? A. Komunikimi është jetësor për shkak se kush jemi (Efes. 4:1-16) B. Komunikimi është jetësor për shkak se çfarë ishim (Efes. 4:17-19) C. Komunikimi është jetësor për shkak se kush është Krishti (Efes 4:20-24)

II. Si duhet të komunikojmë? Katër rregullat e komunikimit ... A. Rregulli #1: Ji i ndershëm (25) 1. Ta mbash përbrenda është mëkat 2. Të shpërthesh në zemërim është mëkat B. Rregulli #2: Përditësoju (26-27) 1. Merru sot me problemet e të sotmes 2. Merru me problemet e të sotmes sipas mënyrës së Zotit C. Rregulli # 3 Sulmo problemet, jo njerëzit (29-30). 1. Duhet të evitoj fjalët që godasin 2. Duhet të përdor fjalë që ndërtojnë. D. Rregulli #4: Vepro, mos kundërvepro (31-32) 1. Ne duhet të heqim 6 kundërveprime (31). • Hidhësia • Inat • Zemërim • E bërtitur • Sharje • Mbrapshti 2. Ne duhet të veshim tre veprime (32) • Ji i mire • Ji i mëshirshëm • Ji falës (fal)

#komunikim

  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.