Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

21 Shkurt 2016 Romakëve 7:7-13 Nuk e ka fajin ligji, por mëkati Pjesa 3


Tema: Ligji që na ka dhënë Perëndia është i mirë, i drejtë dhe i shenjtë sepse me anë të Ligjit të Tij Perëndia zbulon ligësinë e mëkatit, na bind për mëkatin dhe na sjell te fundi i vetes në mënyrë që të vrapojmë vazhdimisht te Krishti për shpëtim.

Do të shikojmë katër elemente të punës bindës të ligjit të Perëndisë:

1. Ligji na zbulon se çfarë është mëkati (Rom. 7:7b)

2. Mëkati ndizet përmes ekspozimit me Ligjin (Rom. 7:8)

3. Ligji na sjell te fundi i vetes (Rom. 7:9-11)

4. Ligji është i mirë sepse shërben si pasqyrë për të reflektuar natyrën e ligë absolute të mëkatit (Rom. 7:12-13)