Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

17 Prill 2016 Romakëve 8:1-4 (Shpëtimi: Fitore e plotë mbi mëkatin) Pjesa 2


Tema: Që të ecim çdo ditë fitimtarë mbi mëkatin duhet të kuptojmë që Perëndia na ka çliruar përgjithmonë nga dënimi për mëkatin dhe nga skllavëria e mëkatit përmes veprës shpëtuese të Krishtit për ne dhe përmes punës shenjtëruese të Frymës së Shenjtë të Perëndisë në ne.

Dy aspekte të fitores së plotë ndaj mëkatit të bazuara në dy vepra të mëdha për një qëllim të madh përfundimtar:

I. Aspekti i parë: Nuk ka më asnjë dënim për mëkatin për ata që janë në Krishtin Jezus (Rom. 8:1)

II. Aspekti i dytë: Nuk ka më skllavëri ndaj mëkatit (Rom. 8:2)

III. Baza e parë e aspektit të parë: Vepra e Krishtit për ne (Rom. 8:3)

IV. Baza e dytë e aspektit të dytë: Vepra e Frymës së Shenjtë në ne (Rom. 8:4b).

V. Qëllimi i madh: Të jetojmë një jetë të shenjtë (Rom. 8:4a).