Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

8 Maj 2016 Romakëve 8:5-8 Pjesa 2 Si mund të jetojmë sipas Frymës


Tema: Le të vendosim vazhdimisht në mendjen tonë gjërat e Frymës së Shenjtë të Perëndisë që banon në ne në mënyrë që të përjetojmë jetën dhe paqen, që t’i bindemi Perëndisë dhe t’i pëlqejmë Atij.

Kontrasti i jetës në marrëdhënie me Perëndinë dhe pa Perëndinë dallohen nga katër kontraste:

1.Dy perspektiva krejt të ndryshme të kundërta të udhëhequra nga dy lloj modele jete krejt të ndryshme të kundërta: Jeta sipas mishit preokupuar me gjërat e mishit dhe jeta sipas Frymës preokupuar me gjërat e Frymës (Rom. 8:5)

2.Dy rezultate krejt të ndryshme të kundërta: Dy gjendje frymërore: Vdekje ose jetë, armiqësi ose paqe (Rom. 8:6)

3.Dy qëndrime krejt të ndryshme të kundërta: Nuk i nënshtrohet dhe nuk mund t’i nënshtrohet Perëndisë dhe bindje ndaj Perëndisë (Rom. 8:7)

4.Dy qëllime krejt ndryshme të kundërta: Që i pëlqen vetëm vetes, por nuk mund t’i pëlqejë Perëndisë dhe t’i pëlqejë Perëndisë (Rom. 8:8).


  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.