Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

15 Maj 2016 Romakëve 8:9-11 Si të fitojmë mbi mëkatin (veten tonë) me anë të Frymës?


Tema: Nëse Fryma e Shenjtë e Perëndisë banon në ju atëherë ju i përkisni Krishtit dhe megjithëse nga njëra anë trupi juaj do të vdesë, në anën tjetër njeriu i brendshëm është i gjallë dhe Perëndia do të të ringjallë një ditë me siguri trupin tënd në një trup të ri të lavdishëm të pavdekshëm.

Në vargjet 9-11 mësojmë 4 të vërteta të mëdha të nxitëse për të jetuar një jetë të shenjtë të pëlqyeshme për Perëndinë:

1.Meqë Fryma e Shenjtë e Perëndisë banon në ne, nuk jemi më në mish, por jemi në Frymë (8:9a)

2. Ai që nuk e ka Frymën e Shenjtë nuk i përket Krishtit (8:9b)

3. Njeriu ynë i brendshëm është i gjallë për Perëndinë për shkak të drejtësisë së Perëndisë në Krishtin (8:10).

4. Perëndia do ta ringjallë trupin tonë të vdekur në një trup të lavdishëm të pavdekshëm (8:11).


  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.