Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

11 Shtator 2016 Si të zhvillojmë një dhembshuri të perëndishme Jona 4:5-11


Te Jona 4:5-11 do të fokusohemi në pesë parime kryesore të kontrastit midis Perëndisë dhe shërbëtorit të tij të pabindur:

1- Emocionet e Jonës zbulojnë cektësinë e zemrës së tij. 2- Emocionet e Jonës zbuluan çfarë po mendon në zemrën e tij. 3- Shërbesa e efektshme kërkon që ne të zhvillojmë dhembshurinë biblike. 4- Shumë shpesh njerëzit e Perëndisë kanë pasion për gjërat e gabuara. 5- Dhembshuria e perëndishme fokusohet te njerëzit në nevojë

Marku 9:35-27: Një i krishterë është një shërbëtor që u shërben të tjerëve. 35 Atëherë ai u ul, i thirri të dymbëdhjetët dhe u tha atyre: “Nëse dikush don të jetë i pari, le të bëhet i fundit i të gjithëve dhe shërbëtori i të gjithëve.” 36 Dhe mori një fëmijë të vogël dhe e vuri në mes të tyre; pastaj e mori në krahë dhe u tha atyre: 37 “Cilido që pranon një nga këta fëmijë në emrin tim, më pranon mua; dhe kushdo që më pranon mua, nuk më pranon mua, por atë që më ka dërguar”


  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.