Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

05 Shkurt 2017 Romakëve 9:6-13 Perëndia i zgjedh ata që Ai bën të krishterë!


Mesazhi: Perëndia është sovran në dhënien e mëshirës së Tij dhe Ai i nuk shkel asnjë nga premtimet e Tij, prandaj ne mund t’i zëmë besë dhe bindemi Fjalës së Tij në çdo fushë të jetës tonë..

Në vargjet 6-13 do të shohim 3 vërteta kryesore të mëshirës sovrane të Perëndisë. I. Çdo kishë ka brenda saj krishterë jo të vërtetë (v.6)

II. Çdo i krishterë i vërtetë është një mrekulli e fuqisë sovrane të Perëndisë (7-9)

A. Fakti: “As sepse janë pasardhës e Abrahamit janë të gjithë bij.” B. Prova: “por: “Në Isakun do të quhet pasardhja jote.” C. Rrjedhimi: “Do të thotë: nuk janë bijtë e Perëndisë ata që lindin prej mishi, por vetëm bijtë e premtimit numërohen si pasardhës.”

III. Mrekullia e fuqisë sovrane të Perëndisë nuk ka të bëjë fare me meritat apo privilegjet tona (10-13). A. Fakti: “Dhe jo vetëm kaq, por edhe Rebeka mbeti shtatzënë nga një burrë, Isaku, ati ynë.”

B. Rrjedhimi: “para se të bënin ndonjë të mirë a të keqe, që të mbetej i patundur qëllimi i Perëndisë për të zgjedhur jo sipas veprave, po prej atij që thërret.” (v.11)

C. Prova: “iu tha asaj: “Më i madhi do t’i shërbejë më të voglit,” siç është shkruar: “E desha Jakobin dhe e urreva Ezaun.”


  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.