26 Shkurt 2016 Romakëve 9:14-18 A nuk është i padrejtë Perëndia që zgjedh të shpëtojë vetëm disa?

February 27, 2017

Mesazhi:Megjithëse ne mund të mos ta kuptojmë si Perëndia është absolutisht sovran dhe plotësisht i lirë të të tregojë mëshirë mbi ata që Ai tregon mëshirë dhe hedh poshtë të tjerët, Ai është i denjë për adhurimin dhe bindjen tonë të plotë ndaj Tij. 

Në vargjet 14 -18 dy të vërteta kryesore në lidhje me sovranitetin e Perëndisë.

I. Perëndia është absolutisht sovran dhe plotësisht i lirë të tregojë mëshirë mbi ata që Ai do (9:15-16)

II. Perëndia absolutisht sovran dhe plotësisht i lirë të hedhë poshtë ata që Ai do (9:17-18).

 

Please reload

Lista e Predikimeve

Please reload

Arkiva