05 Mars 2017 Romakëve 9:19-29 Nëse Perëndia është sovran atëherë pse Perëndia na mban përgjegjës?

March 5, 2017

Mesazhi:Perëndia është absolutisht sovran dhe gjithçka që ndodh janë rezultat i vendimeve të vullnetit të Tij të lirë sovran për lavdinë e Tij, por megjithatë çdo njeri do të mbahet përgjegjës nga Perëndia për çdo gjë dhe do të japë llogari përpara Tij. 

Perëndia nuk është i padrejtë të na mbajë përgjegjës për tre arsye kryesore që gjejmë në vargjet 19-29:

 

I.Perëndia është pronari ynë dhe ne i përkasim Atij (20-21)

 

II.Perëndia mund t’i hedhë poshtë të gjithë, por nuk e bën (22-24)

 

III.Perëndia është gjithmonë besnik dhe vepron sipas Fjalës së Tij (25-29).

 

Please reload

Lista e Predikimeve

Please reload

Arkiva

Please reload

Kërkoni sipas tag-ut

Please reload

  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.