12 Mars 2017 Romakëve 9:30-33 Pse dikush e hedh poshtë shpëtimin e Perëndisë?

March 12, 2017

Mesazhi:Krishti është Zoti dhe Shpëtimtari i vetëm dhe do të bëhen të drejtë para Perëndisë vetëm ata që i nënshtrohen Jezu Krishtit si Zot dhe Shpëtimtar dhe të gjithë ata që mendojnë se mund të shpëtojnë (drejtojnë) jetën e tyre nuk do të bëhen të drejtë para Perëndisë. 

 

Dy të vërteta kryesore: 

 

I. Ne bëhemi të drejtë jo me anë të veprave tona të drejtësisë, por vetëm përmes drejtësisë që marrim nga Perëndia përmes besimit (9:30-31).

 

II. Kush i beson Jezu Krishtit si Zot dhe Shpëtimtar dhe si rrjedhim i nënshtrohet Atij me besim bindës nuk do të turpërohet, ndërsa të gjitha ata që mendojnë se janë të drejtë dhe bëhen të drejtë me anë të veprave të tyre, dhe mendojnë se mund ta drejtojnë vetë jetën e tyre, për ata Ai do të jetë shkëmb pengese (32-33)

 

Please reload

Lista e Predikimeve

Please reload

Arkiva

Please reload

Kërkoni sipas tag-ut

Please reload

  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.