Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

02 Prill 2017 Romkëve 10:5-8 Perëndia i shpall të drejtë mëkatarët vetëm përmes besimit vetëm në Kri


Mesazhi: Që të shpëtohemi duhet të pranojmë që ne nuk e shpëtojmë dot veten [nuk jemi të drejtë dhe nuk e bëjmë dot veten të drejtë] dhe mund të shpëtojmë vetëm përmes besimit vetëm në Jezusin si Shpëtimtar i ringjallur dhe Zot [Ai na bën të drejtë përmes drejtësisë që së Tij që Ai ka siguruar për ne sepse vetëm Ai i ka plotësuar të gjitha kërkesat e drejta të Ligjit të Perëndisë për ne]. Dy të vërteta kryesore të shpëtimit që janë në kontrast me njëra-tjetrën: I. Ne nuk mund të shpëtojmë veten përmes përpjekjeve tona për t’i bindur Perëndisë (Rom. 10:5) II. Perëndia tashmë e realizuar shpëtimin përmes Jezu Krishtit, Birit të Tij dhe nuk mbetet asgjë tjetër që ne mund dhe duhet të bëjmë, përveçse ta marrim atë me anë të besimit në Të si Zot dhe Shpëtimtar i Ringjallur (Rom. 10:6-8).


  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.