16 Prill 2017 1 Korintsve 15:1-58 Gëzohuni sepse Jezu Krishti e ka mundur vdekjen!

April 16, 2017

Mesazhi: Vetëm një person është ringjallur nga të vdekurit në historinë njerëzore dhe Ai është Jezu Krishti, Biri i përjetshëm i Perëndisë, i Cili erdhi në botë, jetoi, vdiq dhe ringjall për të gjithë ata që do të besojnë te Ai për t’ju dhënë një jetë të re. 


Tre të vërteta të mëdha të ringjalljes së Jezu Krishtit sipas 1 Korintasve 15:1-58. 

I. PËRPARSIA E UNGJILLIT ( 15:1-19)


II. Personi i Ringjalljes (15:20-34) 


III. Fuqia e Ringjalljes (15:35-58)

Konkluzion:

Pa ringjalljen e Jezu Krishtit nuk ka shpresë dhe as besim. Krishtërimi qëndron ose bie mbi ringjalljen e Krishtit nga të vdekurit. Mbi ringjalljen e Krishtit qëndron ungjilli dhe e gjithë Bibla. Nëse Krishti nuk është ringjallur, nuk ka as ringjallje dhe gjithçka është e kotë në jetë, gjithçka është pa vlerë dhe gjithçka është gënjeshtër. Por është Krishti ringjallur nga të vdekurit, si rrjedhim të gjithë ata që i përkasin Krishtit do të ringjallen përsëri me një trup të ri të pavdekshëm dhe ndryshe nga ky që kemi. A është Krishti i gjallë në ju?

 

Please reload

Lista e Predikimeve

Please reload

Arkiva

Please reload

Kërkoni sipas tag-ut

Please reload

  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.