Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

28 Maj 2017 Romakëve 11:16:24 Le të ecim me përulësi në mirësinë e Perëndisë!


Mesazhi: Në mënyrë që të ecim me përulësi përpara Perëndisë ne duhet të mbajmë mend vazhdimisht që shpëtimi Tij dhe çdo bekim tjetër është me anë të hirit të Perëndisë dhe duhet të ecim me besim të vazhdueshëm duarbosh dhe me frikë para mirësisë së Perëndisë dhe rreptësisë së Tij. Pesë kujtesa të rëndësishme të përditshme të Hirit të Perëndisë: I. Kujto çdo ditë që shpëtimi ynë është dhuratë falas vetëm i Hirit të Perëndisë përmes Zotit tonë Jezu Krisht (Rom. 11:16) II. Kujto që në hir nuk ka vend për mburrje, por vetëm për përulësi (Rom. 11:17-18). III. Kujto që në hir nuk ka vend për mendjemadhësi, por vetëm për falënderim dhe mirënjohje të vazhdueshme (Rom. 11:19-20). IV. Kujto që në nëse është vetëm me anë të hirit, ne mund të ecim vetëm me anë të besimit duar-bosh dhe me frikë para mirësisë së Perëndisë dhe rreptësisë së Tij (Rom. 11:21-22) V. Kujto që hiri i Tij na thërret të mos heqim dorë asnjëherë nga shpëtimi i të tjerëve (Rom. 11:23-24).


  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.