11 Qersor 2017 Romakëve 11:30-36 Gjithçka për lavdinë e Perëndisë!

June 11, 2017

 

Mesazhi: Përlëvdojeni Perëndinë çdo ditë në bindje të gëzueshme ndaj Fjalës së Tij në çdo aspekt të jetës tuaj sepse Perëndia ynë është Perëndi sovran mbi çdo gjë, i vërtetë, zemërgjerë dhe i pakuptueshëm. 

Katër tipare të mrekullueshme të Perëndisë tonë të lavdishëm:

I. Sovran (25-26a), 
II. I vërtetë (26b-29)
III. Zemërgjerë (30-32). 
IV. I pakuptueshëm (33-36).

Le të shohim tre aspekte të pakuptueshmërisë së Perëndisë. 
A. Urtësia e Perëndisë është një thellësi e pafundme pasurie (v.33)

B. Ai është burimi i vetëm i njohurisë dhe i hirit (v.34-35)

C. Perëndia është Krijuesi, Ruajtësi dhe Trashëgimtari i të gjitha gjërave (v.36)

 

Please reload

Lista e Predikimeve

Please reload

Arkiva

Please reload

Kërkoni sipas tag-ut

Please reload

  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.