Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

25 Qershor 2017 Puna dhe Rënia


Mesazhi: Puna pas rënies së njeriut në mëkat është e rëndë sepse mëkati e ndau njeriun nga Perëndia dhe e nxori njeriun jashtë kopshtit të Perëndisë, por Perëndia ka dërguar Birin e Tij Jezu Krishtin që përmes Tij të rregullojmë marrëdhënien me Perëndinë dhe puna të marrë vlerën e saj të vërtetë sipas ungjillit. Tre tablo: I. Pasojat e rënies së njeriut në mëkat; II. Përgjigjen ndaj rënies; III. Shpresa e vetme për punën pas rënies. Tablo I: Pasojat e rënies së njeriut në mëkat A. Dështim të punës B. Prishje të marrëdhënies C. Manovrim për t’i shpëtuar turpi D. Ndërlikim i gjërave nga ana etike E. Prishja e krijimit F. Prishja e bashkëpunimit G. Prishja e Kultivimit Tablo II: Përgjigja ndaj Rënies në mëkat në lidhje me punën A. Do të ketë konflikt marrëdhëniesh B. Do të ketë ndërlikim të gjërave nga ana etike C. Do të ketë padrejtësi D. Puna do të duket “pa kuptim” E. Puna do të kthehet në idhull F. Ne jemi të prirur mbas përtacisë G. Ne jemi pjesë e problemit H. Ne duhet të jemi realistë për punën Tablo III: Shpresa jonë e vetme është kthimi te Perëndia me anë të Birit të Tij, Jezu Krishtit A. Puna jonë do të prodhojë fryt që ne mund ta shijojmë B. Historia nuk mbaron aty


  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.