Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

02 Korrik 2017 Puna e Ripërtërir (Romakëve 8:17-23)


Mesazhi: Megjithëse pas rënies së njeriut në mëkat puna është bërë e vështirë, le të punojmë sa më mirë te vendi i punës sepse Perëndia jo vetëm po na shenjtëron përmes punës, por puna jonë do të ketë vlerë të përjetshme në krijimin e ri të Perëndisë.

Ri-mendojeni punën tuaj çdo ditë sipas ungjillit duke kujtuar katër kuptime të reja të mrekullueshme që i jep ungjilli punës: I. Perëndia po na ripërtërin në Krishtin edhe përmes vështirësive të punës (Rom. 8:17-18, 23)

II. Puna jonë nuk është vetëm adhurim i Perëndisë, por puna jonë na transformon neve (Rom. 8:18) III. Vështirësitë e punës tonë na bëjnë të ri-fokusohemi te shpresa jonë e lavdishme (Rom. 5:3-4)

IV. Perëndia kur një ditë të ripërtërijë të gjithë krijimin e tij, Ai do të vlerësojë përjetësisht punën tonë (Rom. 8:19-22) A. Së pari, çfarë do që bëjmë tani e bëjmë përkrah Perëndisë dhe me Perëndinë. B. Së dyti, çdo punë e mirë ka vlerë të përjetshme


  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.