Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

16 Korrik 2017 Ungjilli dhe puna juaj


Çfarë do të thotë të jesh i krishterë, që punon në një punë? Të ndjekësh Jezusin, do të thotë që Ai të ndryshon mënyrën se si ti, e shikon punën. Si të krishterë, Ungjilli është historia që ne tregojmë! “Ungjilli është historia që duhet t’i japë formë gjithçkaje që ne bëjmë - mënyrës se si mendojmë, vendimet që marrim, gjërat që vlerësojmë më tepër. Është ungjilli që i jep rëndësi dhe vlerë gjithçkaje që ne bëjmë. Është ungjilli që i jep rëndësi dhe vlerë edhe punës sonë!” Së pari: Filemoni duhet të ndryshojë mënyrën se si i sheh të tjerët. Së dyti: Filemoni duhet të ndryshojë mënyrën se si e sheh punën e tij. Si më ndihmon historia e Filemonit, në mënyrë që Ungjilli t’i japë formë punës sime? Çdo kulturë, këndvështrim dhe besim fetar, flet lidhur me faktin se si duhet të jetë bota, cila është arsyeja që ajo është në këtë gjendje që është, si dhe ofron një zgjidhje. Si mund ta dimë ne se cila nga këto zgjidhje që ofrohen, është zgjidhja e drejtë? Bibla - Fjala e Perëndisë, vë në dukje zgjidhjet e gabuara dhe na tregon historinë e vërtetë të botës. Kjo është arsyeja pse duhet ta shohim çështjen e punës, si pjesë e historisë së madhe të Biblës, që ka të bëjë me - Krijimin, Rënien, Shpengimin dhe Restaurimin.


  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.