Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

03 Shtator 2017 Paraja nuk është problem, por dashuria për paranë!


Mesazhi: Për shkak se ne të gjithë jemi rrezikuar nga dashuria për para, për shkak se çfarë është dhe çfarë na bën, secili prej nesh çdo ditë duhet t’ia dorëzojë veten Zotit dhe në shërbim të Tij.

Do të shohim 3 të vërteta mbi dashurinë për para:

1. Dashuria për para në thelb nuk ka të bëjë me sa shumë para shpenzojmë, por:

A. Dashuria për para buron nga jeta e pakënaqur

B. Dashuria për para është problem identiteti

C. Ne jetojmë në një botë të rënë të dashuruar mbas parasë e cila na tundon çdo ditë.

D. Dashuria për para ka të bëjë me adhurimin tonë.

2. Pse dashuria për para të bën të ty rrezikshëm për veten tënde (1 Tim 6:9-10) Si “Unë jam rrezik për veten time”? Konsideroni katër përshkrime të saj:

A. “Unë e meritoj” nuk vihet në dyshim

B. “Unë dua” e pakufizuar

C. “Unë i pari” nuk vihet në dyshim

D. “Unë do të” nuk sfidohet dot.

3. Lavdia e Perëndisë dhe paraja