15 Tetor 2017 Vetëm Krishti (Solus Christus)

October 15, 2017

 

Mesazhi: Perëndia I bën të drejtë mëkatarët me veten e Tij vetëm përmes besimit bindës vetëm në Jezu Krishtin si Zot dhe Shpëtimtar sepse vetëm jeta zëvendësuese dhe vepra shlyese e pafundme e Birit të Tij në kryq bën të mundur që Perëndia të mund të jetë i drejtë dhe shfajësues të mëkatarëve. 

Tre të vërteta kryesore të shpëtimit vetëm me anë të Krishtit
 
I. Perëndia na bën të drejtë me veten e Tij vetëm përmes  Jezu Krishtit (3:21-23). Ne nuk mund ta bëjmë veten të  drejtë dhe nuk ka rrugë tjetër përveçse vetëm përmes  Jezusit.  

 

II. Sepse vetëm Jezusi ka pagoi dënimin për mëkatarët  (3:24-25a)

 

III. Dhe kjo provon që Perëndia është i drejtë kur fal (3:25b- 26)

Please reload

Lista e Predikimeve

Please reload

Arkiva

Please reload

Kërkoni sipas tag-ut

Please reload

  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.