Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

21 Janar 2018 Romakëve 12:17-21 Le të duam edhe ata që na bëjnë keq


Mesazhi: Për shkak se Perëndia ka qenë i mirë me ne mëkatarët në Krishtin dhe Ai është gjykatësi i drejtë, mos e ktheni asnjëherë të keqen me të keqe ndaj askujt çfarëdo që mund t’ju kenë bërë ose bëjnë, mos u mund nga e keqja, por munde te keqen duke bërë mirë.

Pesë të vërteta kryesore të dashurisë për jo besimtarët, për ata që na bëjnë keq

I. Mos e kthe të keqen me të keqe asnjëherë ndaj askujt, por gjithmonë bëj atë që është e mirë në sytë e të gjithë njerëzve (v.17)

II. Jeto në paqe me të gjithë për sa varet nga ne (v.18)

III. Mos u hakmerreni, por kini besim te Perëndia si gjykatës i drejtë (v.19)

IV. Bëju mirë atyre që të bëjnë keq (v.20)

V. Mos u mund nga e keqja, por munde te keqen me të mirë (v.21)


  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.