01 Prill 2018 Nëse besojmë me të vërtetë në ringjalljen e Jezusit Filipianëve 3:7-11

April 1, 2018

 

Mesazhi: Sipas Filipianëve 3:7-11, Besimi në Krishtin shfaqet në tre mënyra të pagabueshme

I. Besimi në ringjalljen e Krishtit ndikon mënyrën si unë i shikoj arritjet e mia (v.7)
    a. Pali kishte menduar që ai ishte një njeri i mirë për shkak të gjërave që ai bënte (4-6). 
    b. Pikëpamja e Palit për veten e tij ndryshoi kur ai takoi Krishtin e Ringjallur. 

II. Besimi në Krishtin e Ringjallur ndikon mënyrën si unë shikoj vlerat e mia (Filipianëve 3:8-9)
    a. Pali thotë që ai humbi gjithçka për Krishtin. 
    b. Pali tha ai kishte fituar çdo gjë sepse kishte Krishtin. 
         1.Çfarë ka rëndësi është njohja e Krishti 
         2. Çfarë ka rëndësi është përjetimi i drejtësisë së Krishtit. 
         3. Çfarë ka rëndësi është besimi në Krishtin.  
III. Besimi në Krishtin e Ringjallur ndikon mënyrë si shikoj synimet e mia (Filipianëve 3:10-11)
    a. Synimi i Palit ishte të njihte Krishtin
    b. Synimi i Palit ishte të njihte fuqinë e ringjalljes së Krishtit. 
    c. Synimi i Palit ishte të njihte bashkësinë e vuajtjeve të Krishtit. 
    d. Synimi i Palit ishte të përjetonte ringjalljen 

Perfundim
Le ta zbatojmë personalisht: Për shkak se Krishti është Ringjallur, ka të vërteta kryesore:

Për shkak të Ringjalljes, Krishti është i gjallë. Nuk po flasim për një dogmë fetare. Ne po flasim për një person, Birin e Perëndisë, që jetoi në tokë, vdiq për mëkatarët dhe u ringjall nga të vdekurit. Ai është i gjallë. Dhe nëse është kështu, kështu është.. .

Për shkak të ringjalljes, asgjë tjetër nuk ka më shumë rëndësi se njohja e Krishtit. A e njihni Atë? A jeni duke bërë hapat e duhur ta njihni Atë më mirë dhe të ndihmoni të tjerët ta njohin Atë. Asgjë tjetër nuk ka rëndësi.

Please reload

Lista e Predikimeve

Please reload

Arkiva

Please reload

Kërkoni sipas tag-ut

Please reload

  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.