29 Prill 2018 Romakëve 14:13-23 Pjesa 2 Uniteti i dashurisë së ungjillit në Kishë!

April 29, 2018

 

Mesazhi: Për shkak se Perëndia na ka dashur neve në Krishtin edhe ne duhet të duam njëri-tjetrin madje edhe nëse kufizon lirinë tonë personale pa cenuar ndërgjegjen tonë apo të tjetrit. 

 

Tre parime që duhet të na udhëheqin ne në marrëdhënie me njëri-tjetrin:  

 

1. Parimi i ndërgjegjes: Ne asnjëherë nuk duhet të ushtrojmë presion mbi të krishterët e tjerë që të bëjnë diçka nëse ata nuk janë të bindur plotësisht në mendjen e tyre që e nderon Jezusin si Zot (Rom. 14:13-14 dhe 22-23)

 

2. Parimi i dashurisë: Ne duhet t’i ndërtojmë njerëzit e Perëndisë duke mos e minuar nënshtrimin e tyre ndaj Jezusit  si Zot (Rom. 14:15-16 dhe 19-21)

 

3. Parimi i Mbretërisë: Perëndia mbretëron përmes Krishtit të Tij mbi njerëzit që jetojnë së bashku në marrëdhënie të drejtë, harmoni dhe gëzim të Frymës së Shenjtë (vv.17-18).

Please reload

Lista e Predikimeve

Please reload

Arkiva

Please reload

Kërkoni sipas tag-ut

Please reload

  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.