Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

Në kërkim për të gjetur kënaqësinë! Predikuesi 1:12-2:26 (24 Qershor 2018)


I. Flluska e parë e madhe e jetës: Më shumë urtësi, më shumë dhimbje (Predikuesi 1:12-18)

II. Flluska e dytë e madhe: Më shumë dhënie mbas qejfeve, më pak i kënaqur (2:1-11)

III. Plasja e flluskës së parë: Urtësia nuk e zgjidh dot problemin e vdekjes (2:12-17)

IV. Plasja e flluskës së dytë: Kënaqësitë e kësaj bote jo vetëm që nuk sjellin kënaqësi, por sjellin më shumë pakënaqësi, sjellin dëshpërim, urrejtjen e jetës, shqetësim, mungesë qetësie, lodhje dhe mundim (2:18-23)

V. Përfundimi zbatues i jetës: Jeta në botën e Perëndisë është dhuratë dhe jo fitim (2:24-26).


  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.