Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

Gëzohu dhe kujto Kriuesin tënd! Një jetë e balancuar. Predikuesi 11:7-12:8


“Gëzohu . . . (dhe) kujto Krijuesin tënd në ditët e rinisë sate.” Predikuesi 11:9, 12:1

I. Gëzohu nën dritën e vdekjes. (11:7-8)

1. Gëzo të mirat çdo ditë. (v. 8)

2. Mendo për realitetin e vdekjes. (v. 9)

II. Gëzohu nën dritën e gjykimit. (11:9-10)

1. Kërko sa më shumë lumturi (11:9)

2. Kujto gjykimin e Perëndisë (11:9) 3. Elimino sa më shumë trishtim (11:10)

III. Kujto Kriujuesin tënd nën dritën e fundit të jetës. (12:1-8)

1. Kujto Kriujuesin tënd (12:1, 6)

2. Kujto “muzgun” e jetës (12:1-7)

3. Kupto përkohësinë e gjithçkaje (12:8)


  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.