Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

Të përkushtuar ndaj shërbesës së Ungjillit Romakëve 15:14-33 Pjesa 2


Mesazhi: Nëse ne jemi mirënjohës Zotit Jezus për gjithçka Ai ka bërë për ne, si përkushtim ndaj Tij, Ai na thërret t’i përkushtohemi tërësisht shërbesës së ungjillit së Tij si ambasadorë të Tij sepse Ai përmes nesh po i ofron Perëndisë një shoqëri të re për lavdinë e Tij.

Katër përkushtime se si ne shprehim mirënjohjen tonë ndaj Zotit Jezus për gjithçka që Ai ka bërë për ne:

A. Themeli i duhur: Të përkushtuar me gjithë zemër ndaj Fjalës së Perëndisë për t’u rritur dhe për të ndihmuar njëri-tjetrin për t’u rritur përmes këshillimit nga Fjala e Perëndisë (15:14-15);

B. Motivi i duhur: Të përkushtohemi me gjithë zemër në ndarjen e ungjillin të Tij (15:16-18a,b);

C. Objektivi i duhur: Të përkushtohemi me gjithë zemër që ata që ungjillëzojmë të adhurojnë Krishtin si Zot dhe Shpëtimtar (15:18c).

D. Mjeti i duhur: Ne jemi përkushtuar me gjithë zemër të ndajmë ungjillin me gjithë jetën tonë dhe gjithçka që bëjmë (15:18d-19).


  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.