Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

Ambicia e Ungjillit Romakëve Romakeve 15:14-33 Pjesa 4


Mesazhi: Nëse ia kemi përkushtuar jetën tonë dhe gjithçka kemi Zotit Jezus nga mirënjohja për gjithçka që Ai ka bërë për ne, Ai na thërret përmes ungjillit të Tij të kemi një ambicie të vetme në jetë që të arrijmë njerëzit e pashpëtuar në mënyrë që ata ti nënshtrohen në bindje me gjithë zemër Zotit Jezus

Në mënyrë që të përmbushim shërbesën e ungjillit kërkon tre elemente kryesore: A. Zemra e arritjes: Ambicia arritjes së njerëzve me anë të ungjillit duhet të jetë më e rëndësishme se çdo gjë tjetër. (Rom. 15:20-22) 1. Shpallja e ungjillit është më e rëndësishme sesa rehatia jonë (20) 2. Shpallja e ungjillit është më e rëndësishme sesa të shquarit e vetes tonë (Rom. 15:21) 3. Shpallja e ungjillit është më e rëndësishme sesa planet personale (Rom.15:22)

B. Strategjia e arritjtes: Këmba e parë: Strategjia(Rom 15:23) Por tani, duke mos pasur më fushë veprimi për të ungjillizuar në këto vise, dhe duke pasur prej shumë vjetësh mall të vij tek ju

C. Plani i arritjes (Rom. 15:24)

1. Hapi i parë: Përfundoj shërbesën time këtu (v.22). 2. Hapi i dytë: Të shkoj në Spanjë (v.24a) 3. Hapi i tretë: Vizitonte Romën rrugës për në Spanjë (v.24b) a. Perëndia dëshiron të më përdorë mua t’ju ndihmoj ju b. Perëndia do t’ju përdorë ju për të më ndihmuar mua 4. Hapi i katërt: Të çoj ofertën në Jerusalem (v.25)


  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.