Njeriu i Parë Zanafilla 2:4-25

April 28, 2019

 

Mesazhi: Në fillimet e botës Zoti Perëndi e krijoi njeriun e parë me kapacitetin për t’i shërbyer Perëndisë dhe me përgjegjësinë për të mbajtur urdhërimet e Tij duke e vendosur njeriun në një ambient të përsosur me çdo gjë të siguruar dhe duke e kompletuar atë me një partnere korresponduese në shërbim të Perëndisë. 

Në këtë pasazh na zbulohen katër të vërteta të rëndësishme për njeriun e parë:
I. Perëndia e krijoi njeriun (2:4-7).
II. Perëndia e vendos njeriun në kopshtin që Ai kishte krijuar ku i kishte të gjitha kushtet me bollëk (2:8-14).
III. Perëndia e krijoi njeriun me kapacitetin për t’i shërbyer Perëndisë dhe me përgjegjësinë për t’i bindur Atij (2:15-17).
IV. Perëndia krijoi gruan nga burri, një partnere korresponduese për të kompletuar burrin që ata së bashku t’i shërbejnë Perëndisë (2:18-25).

Please reload

Lista e Predikimeve

Please reload

Arkiva

Please reload

Kërkoni sipas tag-ut

Please reload

  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.