Martesa e Parë Zanafilla 2:14-25 Pjesa 3

May 12, 2019

 

MARTESA E PARË: MARTUAR PËR PERËNDINË

Mesazhi: Perëndia i ka krijuar qeniet njerëzore në shëmbëlltyrën e Tij, mashkull dhe femër, me kapacitet shpirtëror dhe ndihmë shoqërore që t’i shërbejnë Atij dhe mbajnë urdhërimet e Tij në mënyrë që ata të jetojnë dhe shijojnë bollëkshmërinë e krijimit të Tij për lavdinë e Tij.  

Katër qëllime dhe katër kërkesa të martesës për Perëndinë.
I. Qëllimi i martesës: Qëllimet e Perëndisë për martesën
   A. Plotësim: Perëndia e krijoi gruan nga burri në shëmbëlltyrën e Perëndisë si plotësuese e tij që ata së bashku t’i shërbejnë me gëzim Perëndisë në përkujdesjen dhe qeverisjen botën e Tij për lavdinë e Tij (Zan. 2:18a).
   B. Ndihmë: Perëndia i dha burrit gruan si ndihmëse që ata së bashku ti shërbejnë me gëzim Perëndisë që ata së bashku t’i shërbejnë me gëzim Perëndisë në përkujdesjen dhe qeverisjen botën e Tij për lavdinë e Tij (Zan. 2:18b-23)
   C. Shoqëri: Perëndia i dha burrit gruan si shoqëruese e burrit (Zan. 2:18b-23).  
   D. Intimitet (Zan. 2:25)  

II. Bazat e martesës: Udhëzimet e Perëndisë për martesën (Zanafilla 2:24-25)
   a. Lënia 
   b. Bashkimi
   c. Një mish 
   d. Besnikëri

Please reload

Lista e Predikimeve

Please reload

Arkiva

Please reload

Kërkoni sipas tag-ut

Please reload

  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.