Perëndia, besimi dhe streha jonë në çdo kohë! Psalmi 64

December 1, 2019

 

Ne nuk duhet të harrojmë katër të vërteta kryesore: 

1. Kush është Perëndia dhe çfarë Ai ka bërë
2. Kush jemi ne
3. Ku jetojmë
4. Përse jetojmë këtu. 

 

Mesazhi: Le të kemi besim në çdo situatë te Perëndia ynë plotësisht Sovran, pafundësisht i urtë dhe përsosmërisht i mirë. 

Le të kujtojmë dhe mbahemi vazhdimisht te tre të vërteta të rëndësishme për Perëndinë: 
I. Perëndia ynë është i pranishëm për të     qetësuar njerëzit e Tij (1-3)
    A.  E vërteta e parë: Të perëndishmit do të goditen nga pikëllimet. 
    B. E vërteta e dytë: Perëndia është streha  dhe forcë jonë, një ndihmë gjithnjë e gatshme në fatkeqësi (46:1)
    C. E vërteta e tretë: Në vend të frikës le të përgjigjemi me besim te Perëndia. 

II. Perëndia ynë është i pranishëm për të ngushëlluar qytetin e Tij (4-7)


III. Perëndia ynë është i pranishëm për të kontrolluar kombet (8-11).

Please reload

Lista e Predikimeve

Please reload

Arkiva

Please reload

Kërkoni sipas tag-ut

Please reload

  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.