Pse njerëzit e mohojnë Jezu Krishtin Gjoni 3:19-21

December 23, 2019

 

Mesazhi: Njerëzit nuk e pranojnë Krishtin sepse ata e duan mëkatin e tyre dhe e urrejnë që të dalë në dritë nga drita e Perëndisë.

 

Katër të vërteta të rëndësishme pse njerëzit refuzojnë Krishtin:
I. Drita ka ardhur në botë (Gjoni 3:19a)
II. Njerëzit refuzojnë Krishtin që është Drita sepse ata duan errësirën më shumë sesa Dritën sepse veprat e tyre janë të liga (Gjoni 3:19b)
III. Njerëzit e refuzojnë Krishtin sepse në mëkatin e tyre e urrejnë Krishtin që të mos zbulohen veprat e tyre të liga (Gjoni 3:20)
IV. Besimtarët e vërtetë praktikojnë të vërtetën dhe vijnë te Drita në mënyrë që të zbulohet që veprat e tyre e kanë burimin te Perëndia (Gjoni 3:21)

Please reload

Lista e Predikimeve

Please reload

Arkiva