Njeriu i lumtur me të vërtetë! Psalmi 1

January 6, 2020

Tema: Njeriu i lumtur është njeriu që ka njohur Zotin dhe ecën në bindje ndaj Fjalës së Zotit në çdo fushë të jetës së tij.  

Psalm 1 paraqet dy portrete, portretin e njeriut të perëndishëm dhe njeriut të pa-perëndishëm dhe rrjedhimet e jetëve të tyre.
I. Portreti i njeriut të perëndishëm (v.1-3)
   A. Njeriu i perëndishëm nuk ecën sipas këshillës së të paperëndishmëve (v.1a)
   B. Njeriu i perëndishëm e eviton rrugën e mëkatarëve (v.1b)
   C. Njeriu i perëndishëm nuk ulet me tallësit (v.1c)
   D. Njeriu i perëndishëm gjen kënaqësinë te Fjala e Perëndisë dhe mendon thellë mbi të (v.2).
   E. Rezultati (v. 3).

II. Portreti i njeriut të paperëndishëm (v.4)
    A. Ata bëjnë të kundërtën (4a)
    B. Ata do të jenë si byku (4b)

III. Rrjedhimet e jetëve të tyre (v.5-6)
     A. Njeriu i paperëndishëm do të dështojë (v. 5)
     B. Çfarë do të shijojnë të perëndishmit dhe paperëndishmit

 

Please reload

Lista e Predikimeve

Please reload

Arkiva

Please reload

Kërkoni sipas tag-ut

Please reload

  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.