Hyrja dhe shtrirja e mëkatit në botë: Vrasësi i parë. Zanafilla 4:1-16 Pjesa 1

February 3, 2020

Mesazhi: Perëndia është i drejtë, i mëshirshëm dhe i hirshëm, prandaj Ai siguron një rrugë shpëtimi për të gjithë ata që pendohen dhe besojnë te Ai për shpëtimin e tyre (Zanafilla 3:1-24)  

Zanafilla 4:1-16 paraqet portretin e një njeriu pa besim, një njeriu në rebelim ndaj Perëndisë përmes 5 karakteristikave:

I. Mosbesimi kthehet në zemërim kur shohim që Perëndia aprovon ata që janë më besnikë (Zanafilla 4:1-5)
   A. Fillim premtues (Zanafilla 4:1-2)
   B. Humbja e mundësisë (Zanafilla 4:3-5a)
   C. Përgjigje e zemëruar (Zanafilla 4:5b) 

II. Mosbesimi shpërfill paralajmërimet për mëkatin (Zanafilla 4:6-8)
   A. Paralajmërimi hyjnor (Zanafilla 4:6-7)
   B. Mosbindje gjakftohtë (Zanafilla 4:8)

III. Mosbesimi nuk pranon përgjegjësinë për mëkatin (Zanafilla 4:9)

IV. Mosbesimi proteston dënimin për mëkatin (Zanafilla 4:10-14)
   A. Gjykimi Hyjnor (Zanafilla 4:10-12)
   B. Protestë rebeluese (Zanafilla 4:13-14)

V. Mosbesimi vazhdon në mbrojtjen hyjnore (Zanafilla 4:15-16)

 

Please reload

Lista e Predikimeve

Please reload

Arkiva

Please reload

Kërkoni sipas tag-ut

Please reload

  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.