Lista e Predikimeve

Arkiva

Kërkoni sipas tag-ut

No tags yet.

Hyrja dhe shtrirja e mekatit ne bote; Vrasesi i pare, Zanafilla 4:1-16 Pjesa 2


Mesazhi: Perëndia është i drejtë, i mëshirshëm dhe i hirshëm, prandaj Ai siguron një rrugë shpëtimi për të gjithë ata që pendohen dhe besojnë te Ai për shpëtimin e tyre (Zanafilla 3:1-24)

Zanafilla 4:1-16 paraqet portretin e një njeriu pa besim, një njeriu në rebelim ndaj Perëndisë përmes 5 karakteristikave:

I. Mosbesimi kthehet në zemërim kur shohim që Perëndia aprovon ata që janë më besnikë (Zanafilla 4:1-5) A. Fillim premtues (Zanafilla 4:1-2) B. Humbja e mundësisë (Zanafilla 4:3-5a) C. Përgjigje e zemëruar (Zanafilla 4:5b)

II. Mosbesimi shpërfill paralajmërimet për mëkatin (Zanafilla 4:6-8) A. Paralajmërimi hyjnor (Zanafilla 4:6-7) B. Mosbindje gjakftohtë (Zanafilla 4:8)

III. Mosbesimi nuk pranon përgjegjësinë për mëkatin (Zanafilla 4:9)

IV. Mosbesimi proteston dënimin për mëkatin (Zanafilla 4:10-14) A. Gjykimi Hyjnor (Zanafilla 4:10-12) B. Protestë rebeluese (Zanafilla 4:13-14)

V. Mosbesimi vazhdon në mbrojtjen hyjnore (Zanafilla 4:15-16)


  • facebook_circle_color-512.png
  • Google_plus-a9779ddce0033de6d723bfd3c6516b64.png
  • youtube_circle_color-512.png

Na ndiqni ne...

©2015 Kisha e Hirit Tirane.